druk voorbereiding van de musical

Op zondag 7 april 2013 zijn we met de kinderen van Musicalkoor De Regenboog ter voorbereiding op de uitvoering van de musical Kansloos naar Utrecht geweest. Daar hebben wij van twee ex daklozen c.q. ex-verslaafden een rondleiding gehad en hebben wij een indruk gekregen hoe het moet zijn geweest om rond te zwerven in de stad. De musical gaat tenslotte over daklozen en hoe kun je nu het beste in de huid kruipen en uit vinden hoe het moet zijn als dakloze... door het bijwonen van een tour! Het was een bijzondere en leerzame ervaring, de groep werd door twee gidsen Jan & Theo rondgeleid en naar de plekken gebracht waar zij voorheen leefden op straat. In het verleden waren de problemen met verslaafden en dealers in Utrecht groot. Er werden door de kinderen veel persoonlijke vragen gesteld, zoals bijvoorbeeld over hun verslavingen en het bizarre leven dat ze inmiddels achter zich hebben liggen. Er werd anderhalf uur lang stil en aandachtig geluisterd naar de verhalen. Voor de gidsen Jan & Theo was het ook een bijzondere ervaring, omdat dit voor hun de eerste keer was dat zij hun verhaal aan kinderen vertelden. Zij waren ook zeer open en niets was onbespreekbaar. Met veel respect voor de hun openheid en de levensverhalen, kijken wij terug op een zeer geslaagde en zonnige tour door Utrecht. Met deze kennismaking met het daklozen leven, hopen wij de kinderen van de Regenboog iets mee te hebben gegeven. En hopen dat ze zich hierdoor nog beter in hun rol kunnen inleven.

Judith: ik vond het heel erg leerzaam in Utrecht. Sommige dingen vond ik wel schokkend om te horen wat er dan allemaal was gebeurt. Ik vond het wel knap dat die mensen dat durfden te vertellen. Bij zijn inloophuis zaten allemaal van dat soort mensen en dat vond ik wel een beetje eng toen ze die dingen gingen roepen.

De Regenboog Facebookpagina!                                                                                                                        Kinder musicalkoor De Regenboog..... Te leuk om niet mee te doen! mail ons nu.