Nieuws

Overlijden Jack 

Op 7 oktober 2019 is Jack Bontekoe overleden op 62-jarige leeftijd. Hij heeft ontzettend veel voor de Regenboog betekent en daar zijn wij hem heel erg dankbaar voor.

Hij speelde onder andere Fagin in de musical Oliver. Onze condoleances aan de nabestaanden. 

Sinterklaas komt weer naar de Regenboog!

Aanstaande zaterdag 1 december voert de Regenboog weer een Sinterklaasmusical op voor de allerkleinste! 

Sinterklaas zal drie keer langskomen bij de Chr. basisschool de Schakel in Vinkeveen, maar ook zijn dubbelganger is meegekomen... 

 

Voor 2,- per persoon een geschikt uitje voor het Sinterklaasweekend!

Geschikt voor kinderen van 1 t/m 7 jaar

 

Tot dan!

Groene Hart Matinee 2018

Zondag 16 september 2018 treedt de Regenboog op tijdens het Groene Hart Matinee in Langeraar. Samen met Orkest Crescendo, Koor Bravour, 8Voices en vele andere zal de Regenboog weer een stralend concert geven!

Het evenement speelt zich af in de H. Adrianuskerk in Langeraar en duurt van 13:00 uur tot 16:30 uur. 

Wil je het niet missen? Bestel dan je kaartjes door een mailtje te sturen naar regenboog.jeugdmusical@gmail.com

Voor volwassenen zijn de kaartjes 5 euro per stuk en kinderen tot 12 zijn natuurlijk gratis. 

Tot dan!

Nieuwe musical Nanny mc PheeNieuwe musical!

We zijn weer begonnen met de voorbereidingen van de nieuwe musical seizoen 2017-2018! We zijn met veel zin gestart aan de musical Nanny McPhee. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden en voornamelijk zoeken we ‘jonge’ mannen die ons willen komen helpen om een aantal rollen te vervullen, dus als het je leuk lijkt en je bent goed in acteren, dansen en zingen, meld je dan snel aan of kom gewoon een keer meedoen en kijken! Je bent van harte welkom!

musical peterpanMorgenland met Peter Pan & De Regenboog

Het is bijna zover, de gloednieuwe musical Naar Morgenland met Peter Pan & De Regenboog! Peter Pan is een jongen die nooit opgroeit. Als kind leerden vogels hem vliegen en verliet hij zijn familie om tussen de feeën te leven. Later ontdekte hij Morgenland, een droomeiland waar feeën, piraten, indianen en zeemeerminnen wonen. Vanaf dat moment is dit zijn thuis. Peter is een onbevreesde zwaardvechter en heeft een opmerkelijk zicht en gehoor. Hoewel hij heel ver weg woont, kan hij zijn thuis toch niet helemaal achterlaten. Af en toe brengt hij een nachtelijk bezoekje. Tijdens zo’n nacht ontmoet hij de kinderen “Schattig” – Wendy, Michael en John – en hij  nodigt hen uit op een magische trip naar het hart van Morgenland om samen met hen de grootste avonturen te delen die hij ooit beleefde. Wanneer is het: Zaterdag 28 mei 2016 tijd: 19.30 uur en Zondag 29 mei 2016 tijd: 14.00 uur Wat je ook nog moet weten: Kosten: € 10.00 volwassenen -  €  5.00 kinderen t/m 10 jaar locatie: 't Oude Parochiehuis in Mijdrecht (http://www.oudeparochiehuis.nl/)

Mary en MirjamEven een verandering

Op zondag 12 april na de uitvoering van onze succesvolle musical Matilda, heeft Mary van Dijke, het "stokje" overgedragen aan Mirjam Verkaik- Nicolaas. Na 25 fantastische, gezellige en mooie jaren heeft Mary er voor gekozen om de algehele leiding over te dragen aan Mirjam. Mirjam draait inmiddels ook al zo'n zes jaar mee en kent het klappen met de zweep. Maar gelukkig neemt Mary geen afscheid, ze zal samen met Mirjam de Regenboog kleur en vorm blijven geven! Op nog eens 25 jaar graag!

muzikale groene hart matinee met de regenboog

Op 21 september 2014 zal voor de vierde keer het regionale en vooral muzikale “Groene Hart Matinee” plaatsvinden in de H. Adrianuskerk te Langeraar. Een gratis inloopconcert met allerlei muziekgezelschappen. Het programma is ook dit jaar weer bijzonder afwisselend en er valt dus weer veel te luisteren en te zien. Noteer dus 21 september in uw agenda!
Wie meedoen dit jaar: Uit De Ronde Venen; Kindermusicalkoor De Regenboog en het Regionaal Operette- en Musicalkoor (ROMkoor), uit Uithoorn; Passion Wereldmuziekkoor, uit Leimuiden het Shantykoor De Marconisten en uit Alphen aan den Rijn Sound Of Celebration en Drie gitaristen van de Alphense muziekschool. Daarnaast komt er nog een jeugdslagwerkgroep van Dice Musica in Ter Aar.
De gezelschappen zorgen stuk voor stuk voor een muzikale verrassing. Ieder gezelschap zingt en/of speelt twee keer een kwartier. Zo kan iedereen een persoonlijke keuze uit het programma maken. U bent van (groene) harte uitgenodigd op 21 september, tussen 13:30 en 17:00 uur in de H. Adrianuskerk te Langeraar. Met uw komst hopen wij er weer een spetterend muzikaal feest van te maken. Graag tot ziens op 21 september.
Meer informatie: www.groenehartmatinee.nl

sinterklaas musicalSinterklaasmusical

Het is de eerste keer in de bijna 25 jaar bestaan van de Regenboog dat we dit hebben gedaan, dus dat is wel leuk! Wij repeteren momenteel alweer voor een nieuwe musical. Het verhaal speelt zich af in een klaslokaal op een school. Juf en de kinderen wachten op Sinterklaas. De stoel staat al klaar.

Er wordt nog wat gezongen en.. daar is hij dan, met zijn zwarte Pieten. Alle kinderen zijn blij en vrolijk. Maar zodra ze een pepernoot hebben gegeten veranderen ze in akelige mopperaars. Sint en de Pieten vertrekken naar een andere school waar hopelijk wel aardige kinderen zijn. Gelukkig betrapt meester Ruud een stel nare heksen die bezig zijn het Sinterklaasfeest eens goed te verpesten met hun moppernoten. Meester Ruud bedenkt een snood plan en geeft de heksen een koekje van eigen deeg.

Het vond plaats op zondag 1 december 2013.  Locatie: De Boei in Vinkeveen, Kerklaan 32 1e voorstelling 13.00-14.00 uur 2e voorstelling 15.00-16.00 uur Kosten: € 2.50 p.p.

nieuw seizoen weer gestart

Ja, ja we zijn weer begonnen met het nieuwe seizoen! Aller eerst alle nieuwe kinderen een heel hartelijk welkom bij de Regenboog, we zijn heel blij dat jullie nu ook lid zijn van de Regenboog! We gaan voor het eerst in het 24 jarig bestaan van de Regenboog een Sinterklaasmusical op de planken zetten. Dat gaan wij doen op zondag 1 december en nodigen hierbij alvast iedereen uit om die datum te reserveren in jullie agenda! We zien jullie dan graag in de Boei in Vinkeveen! Nadere informatie volgt nog.

druk voorbereiding van de musical

Op zondag 7 april 2013 zijn we met de kinderen van Musicalkoor De Regenboog ter voorbereiding op de uitvoering van de musical Kansloos naar Utrecht geweest. Daar hebben wij van twee ex daklozen c.q. ex-verslaafden een rondleiding gehad en hebben wij een indruk gekregen hoe het moet zijn geweest om rond te zwerven in de stad. De musical gaat tenslotte over daklozen en hoe kun je nu het beste in de huid kruipen en uit vinden hoe het moet zijn als dakloze... door het bijwonen van een tour! Het was een bijzondere en leerzame ervaring, de groep werd door twee gidsen Jan & Theo rondgeleid en naar de plekken gebracht waar zij voorheen leefden op straat. In het verleden waren de problemen met verslaafden en dealers in Utrecht groot. Er werden door de kinderen veel persoonlijke vragen gesteld, zoals bijvoorbeeld over hun verslavingen en het bizarre leven dat ze inmiddels achter zich hebben liggen. Er werd anderhalf uur lang stil en aandachtig geluisterd naar de verhalen. Voor de gidsen Jan & Theo was het ook een bijzondere ervaring, omdat dit voor hun de eerste keer was dat zij hun verhaal aan kinderen vertelden. Zij waren ook zeer open en niets was onbespreekbaar. Met veel respect voor de hun openheid en de levensverhalen, kijken wij terug op een zeer geslaagde en zonnige tour door Utrecht. Met deze kennismaking met het daklozen leven, hopen wij de kinderen van de Regenboog iets mee te hebben gegeven. En hopen dat ze zich hierdoor nog beter in hun rol kunnen inleven.

Judith: ik vond het heel erg leerzaam in Utrecht. Sommige dingen vond ik wel schokkend om te horen wat er dan allemaal was gebeurt. Ik vond het wel knap dat die mensen dat durfden te vertellen. Bij zijn inloophuis zaten allemaal van dat soort mensen en dat vond ik wel een beetje eng toen ze die dingen gingen roepen.

Kansloos

U heeft er even op moeten wachten maar trots kunnen we bekend maken dat we op 25 en 26 mei 2013 in de Meyert te Mijdrecht de opvoering zullen doen van de musical "kansloos". Er wordt momenteel al druk gereperteerd.
De musical gaat over een groep rondhangende graffiti spuitende jongeren die in de problemen komen. Okee, deze keer was het dan niet helemaal hun schuld, maar het zat eraan te komen dat het een keer mis zou gaan. Van hun wijkagent krijgen ze een laatste kans zich te bewijzen, nog één overtreding en gaan ze de bak in. Om ze te confronteren met mensen die het slechter hebben moeten ze ‘vrijwillig’ meehelpen in een daklozen-centrum. Het lijkt een kansloze poging, totdat de graffiti-crew Mevrouw Opbroek, een aardig oud dametje uit hun wijk, in het daklozen-centrum aantreffen. Ze willen iets voor die mensen betekenen, zeker nu de Kerst eraan zit te komen. Maar bij wie ze ook aan willen kloppen, niemand is van plan dat groepje gajes te helpen. Niemand behalve Tattoo Bob en Henk Patat. Nou niet bepaald de meest fris uitziende personen. Tot Samira het niet meer trekt: ‘Ja zo blijven we bezig, iedereen vindt ons eng en wil ons dus niet helpen, wij vinden hen eng en willen hun hulp niet. We kunnen het niet alleen. Dus als jullie willen helpen: join the gang.’Nu het balletje eindelijk rolt, lijkt het erop dat het dakloze kerstdiner voor elkaar gaat komen, totdat er roet in het eten gegooid wordt, en dat is niet zonder gevolgen…

Hotel Beau Ravage, eh… Rivage

De vertelt het verhaal over een hotel met bijzonder personeel en bizarre gasten.
Het personeel, o.a.: 2 giechelende kamermeisjes, een schoonmaakster, een zwangere receptioniste, een piccolo, een barkeeper, 2 timmerlieden, e.d. worden door hun directeur onder grote druk gezet. Onder de bizarre gasten, o.a.: een bruidspaar (hij is 80 en zij is 20!) een Italiaanse kunstschilder, een tennis fenomeen, een dame van stand en een rapper, zal ook een inspecteur incognito (niet herkenbaar) komen logeren. Hij of zij komt controleren of "Hotel Beau Rivage" een 4e ster verdiend. Omdat ze niet weten wie van deze gasten de inspecteur is, stijgt de spanning. Dit zorgt voor grote verwarring. Wordt het écht een Ravage/puinhoop of............ krijgen ze toch die 4e ster!?
Nieuwsgierig? Kom dan kijken in "De Boei" in Vinkeveen. De première is op zaterdagavond 20 mei 2017om 19.30 uur en de 2e voorstelling op zondagmiddag 21 mei 2017 om 14.00 uur. Toegangsprijs per persoon: tot en met 12 jaar € 5,00. Vanaf 13 jaar € 10,00. Meer info kun je vinden op onze facebook pagina.

De Regenboog Facebookpagina!                                                                                                                        Kinder musicalkoor De Regenboog..... Te leuk om niet mee te doen! mail ons nu.